Wat valt er te weten over azijnzuren.
Azijn is gefermenteerde alcohol. Voor onze voorouders was het een traditioneel en eeuwenoud conserveringsmiddel.
En nog steeds : denk maar aan de opgelegde haring. Onze voorouders legden allerlei groenten en vruchten op azijn om ze te bewaren.
Azijn heeft meestal een zuurtegraad van 4 tot 8 procent. Er zijn heel veel soorten azijn.
Zo heb je bijvoorbeeld alcohol-, appel-, frambozen-, cherry-, perencider-, kruiden-, en witte of rode wijnazijn.
Appelazijn is een natuurproduct dat zoals de naam het al zegt, gemaakt is van appelsap.
Ingrediënten zijn onder meer : meerdere B-vitamines waaronder tevens B12, relatief mooie fracties calcium,
fosfor en kalium, ook minimale fracties magnesium, zwavel, natrium, chloor, ijzer, koper, …..
Wat is er dan speciaal aan ciderazijn of appelazijn?
Ciderazijn is uit appels gemaakt, organisch dus.
Het azijnzuur in appelazijn helpt in de stofwisseling bij de opname van calcium en allerlei sporenelementen.
Kalium- en calciumzouten van azijnzuur worden in voedingsmiddelen gebruikt als bewaarmiddelen.
Ook in het lichaam verhoogt aanwezigheid van deze zouten mogelijk het antiseptisch – infectiewerend effect van appelazijn.
Anders gezegd : Naast het gunstige effect op ” de goede bacteriën ” van de spijsvertering,
en eveneens ” het verminderend en neerhalend effect op de slechte bacteriën “,
zorgt de appelazijn ervoor dat het lichaam de calcium die het opslaat in gezelschap van fosfor en magnesium,
op de juiste manier gebruikt.
Azijn helpt tevens tegen krampen en werkt ontsmettend, schimmelwerend en samentrekkend.
De dosering die ik gebruik is 1 eetlepel op 1 liter water en dit doe ik elke 1e van de maand,
en dit doe ik dan 2 dagen achter elkaar, zodat je zeker weet dat de kippen voldoende binnen krijgen.
Kip ik heb je
* Ziezo , dat is weer gelukt *